Psych&

 

 

P. van Vliet - Psych& is opgericht na het afsturen van de Bachelor of Science in de Toegepaste Psychologie in 2020. Mede door de hoge wachttijden binnen de GGZ alsook de vraag naar een ander soort psychologische zorg.
Elk mens is uniek, en heeft een eigen verhaal, ieder heeft een eigen unieke aanpak nodig. Wat voor de één wel werkt, hoeft niet voor de ander te werken.
Het doel van Psych& is om mensen te helpen om hun verbinding met hun ware zelf te (her)vinden. Als psychologisch bewustzijnscoach en (toegepast) analytisch psycholoog helpt Patty mensen - jong en oud - om in hun eigen kracht te gaan staan, doormiddel van het creëren van bewustwording.


     De naam Psych& is niet zo maar gekozen.
Beknopt staat Psych natuurlijk voor onze menselijke psyche. De & staat voor 'en meer'.

Een meer uitgebreidere uitleg van Psych& vindt je terug in de mythologie, filosofie en uiteraard ook de psychoanalyse. Psyche is van origine een oud Grieks woord (ψυχή). In het oud Grieks wordt psyche vertaald als Ziel, daarnaast werd het woord psyche ook gebruikt om 'vlinder' mee aan te duidde. De ontwikkeling van rups naar vlinder, werd in de klassieke oudheid als parallel gezien voor ons innerlijke leven. 

Binnen de Griekse mythologie was Psyche de vrouw van Eros, de god van de Liefde en schoonheidsverlangen (ook wel bekend als cupido). Het sprookje van Belle en het Beest heeft overeenkomsten met dit mythologische verhaal. Zo mag Psyche haar man- waar ze mee getrouwd is, en waardoor ze technisch gezien gevangen door wordt gehouden- niet zien. Belle mag het ware gezicht van beest niet zien. Beide als leer om bij hun eigen kracht te komen (vanuit de ziel) en zich niet lieten verleiden door de schoonheid van buitenaf. 

De meer uitgebreide uitleg van &, vindt zijn bron bij de definitie van het begrip psyche van Carl G. Jung. Jung was van mening dat om de psyche volledig te kunnen begrijpen je niet enkel het vakgebied van de psychologie moest verkennen. De filosofie, religie, mythologie, dromen, alchemie en het mystieke waren eveneens belangrijke factoren.
Naast dat ik psychologisch afgestudeerd ben, ligt mijn interesse van nature ook bij religie, dromen, filosofie, mythologie en mystiek. De & staat bij Psych& voor al deze vakgebieden die naast psychologie terugkomen bij de trajecten en coaching van Psych&.
Je zult hier meer over lezen in mijn biografie


Contact

Gebruik dit formulier enkel voor vragen gericht op P. van Vliet - Psych&;
Voor aanmelding gaarne het aanmeldformulier invullen. 

P. van Vliet - Psych&

Info@Psych-en.nl

Praktijklocatie:
Sociaal Cultureel Centrum
Blijklaan 1,
1394 KA, Nederhorst Den Berg